Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ.....


  
Όσοι  τρέχετε, ξέρετε ότι δεν είναι ότι δεν έχουμε θεό, έχουμε και μάλιστα πολλούς. Απλώς είναι κάπως πιο… εξειδικευμένοι, με δώδεκα κύριους θεούς και λοιπές συμπληρωματικές θεότητες.

Πατέρας όλων και σημαντικότερος λοιπόν είναι ο άπιστος θεός της Προπόνησης. 
Αυτός καθορίζει την τύχη των δρομέων και την τάξη του κόσμου τους. Είναι παντρεμένος με τη θεά Απόδοση, από τις πιο αγαπητές των δρομέων. Όπως ήδη αναφέραμε όμως, ο θεός της Προπόνησης είναι άπιστος και αντί να συνοδεύει πάντα την Απόδοση, εξαιρετικά συχνά έχει αναφερθεί να συνοδεύει άλλες θεές όπως τη θεά του Τραυματισμού ή τη θεά της Αφυδάτωσης. Η θεά Απόδοση όμως είναι γνωστή για τη σοφία και την υπομονή της και γνωρίζει ότι ο άπιστος σύζυγός της τελικά θα επιστρέψει σε αυτήν.

Ο θεός της Προπόνησης και η θεά της Απόδοσης έχουν τέσσερα παιδιά: τη θεά Πείρα, τη θεά της Διατροφής, το θεό της Φυσικής Κατάστασης και το θεό της Αποκατάστασης. Τα τέσσερα παιδιά είναι οι ισχυρότεροι σύμμαχοι της θεάς Απόδοσης και συχνά τη βοηθούν να φέρει τον άπιστο πατέρα τους στον ίσιο δρόμο και να πολεμήσει τις ζηλιάρες ερωμένες θεές ιδίως τη θεά του Τραυματισμού. Ιδιαίτερη προσοχή όμως πρέπει να δίνεται στη θεά του Τραυματισμού, γιατί από τότε που κάνει αισθητή την παρουσία της, εξαιρετικά δύσκολα καταπολεμάται και χρειάζεται τη συμμαχία όλης της οικογένειας για να τη διώξουν.

Η πανέμορφη θεά Πείρα είναι παντρεμένη με τον κουτσό θεό του Εξοπλισμού, χειριστή της φωτιάς και κατασκευαστή των όπλων – ε, συγγνώμη – του εξοπλισμού των θεών. Παρά την αναπηρία του, είναι εξαιρετικός τεχνίτης και αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά με λίγη θέληση και τη σωστή τεχνολογία. Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός δρομέας και προτιμά το τρέξιμο στο βουνό μαζί με τον καλό του φίλο το θεό της Άμιλλας. Οι δυο τους έγιναν φίλοι όταν η θεά των Καιρικών Συνθηκών είχε κρυώσει, η θεά Πείρα είχε πάει διακοπές με την αδερφή της θεά της Διατροφής στη Μύκονο γιατί ήθελαν να ξεσκάσουν και ο θεός του εξοπλισμού είχε φύγει μόνος του μέσα στο δάσος. Εκεί βρέθηκε σε δύσκολη θέση, γιατί παρά το σωστό εξοπλισμό, χωρίς τη θεά Πείρα ξεχάστηκε και δεν προετοιμάστηκε σωστά και τον βρήκε ο θεός της Άμιλλας χαμένο σε ένα φαράγγι έτοιμο να πνιγεί. Από τότε έγιναν αχώριστοι, ιδίως γιατί ο θεός της Άμιλλας δεν τον κάρφωσε στη γυναίκα του και αυτός με τη σειρά του τον προμηθεύει πάντα με το σωστό εξοπλισμό.

Βέβαια, είναι ευρέως γνωστό ότι είχε βάλει το χεράκι της η τελευταία θεά, η θεά Τύχη, αφού είναι χρόνια ερωτευμένη με το θεό της Άμιλλας και ήθελε να ενωθούν οι τύχες των δύο θεών ώστε να φροντίζουν για την καλή διοργάνωση των απανταχού αγώνων, αντί να τρέχουν μόνοι τους στα βουνά και στα λαγκάδια και να τύχει να ερωτευτούν κάποια από τις 9 μούσες που ως γνωστόν λυμαίνονται τη φύση τη σήμερον ημέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου