Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΑΡΣΗ

Διάβαζα, διάβαζα και ξαναδιάβαζα  και δεν πίστευα πρόσφατα σε ανάρτηση Κερκυραϊκού αθλητικού  ιστοχώρου τις απόψεις και τις βασικές αρχές που υποτίθεται διέπουν τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό ενός ιστορικού αθλητικού σωματείου του νησιού της Κέρκυρας.
  Το διάβασα πολλές φορές για να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε να περάσει σαν πληροφορία στους τυχόν αναγνώστες  ο συντάκτης του κειμένου.
 Και βέβαια συμφωνώ με τα γραφόμενα όσο αναφορά τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό που πρέπει να έχει ένα αθλητικό σωματείο.

Με την επιστημονική μου ιδιότητα θα συμπλήρωνα:

 1.       Όταν μιλάμε για βιολογική εξέλιξη και ωρίμανση ενός νέου αθλητή-τριας
 εννοούμε ότι θα πρέπει να έχουμε τεράστια υπομονή - στην πράξη και όχι στα λόγια –. 

 Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η προπονητική επιβάρυνση και τα ερεθίσματα που θα δεχτεί  θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλιστεί στο ακέραιο ότι η μεγιστοποίηση της αθλητικής του επίδοσης θα αρχίσει να κορυφώνεται μετά το 20ό έτος της ηλικίας και θα έχει μια συνέχεια το τουλάχιστον μέχρι το 30στό έτος. 

Η πιο απλά δεν σταματάνε οι αθλητές μας στα 16 με 17!!!! (με όσα μετάλλια και όσες διακρίσεις κι αν έχουν επιτύχει) 

2.       Στην ορθή Σωματική ανάπτυξη  και υγεία   θα έλεγα χαριτολογώντας τουλάχιστον :
   –  να μην χάνουνε το παιδικό τους κορμί πατριώτη  -
Που σημαίνει ότι το σώμα τους δεν πρέπει να θυμίζει οπτικά αθλητές υψηλών επιδόσεων αλλά παιδιά. Επίσης φροντίζουμε κυρίως  να δίνουμε στους μικρούς αθλητές μας  την στοιχειώδη Αγωγή να μπορούν  να φροντίζουν από μόνοι  τους για την σωματική τους εμφάνιση ακόμη κι αν διακόψουν για κάποιο λόγο την σχέση τους με τον κλασσικό αθλητισμό.

3.        Στην Ψυχοσυναισθηματική ισορροπία τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά όταν νεαροί διακριθέντες αθλητές ,κάνουν πλατώ επίδοσης (δηλαδή σταματά η αύξηση της επίδοσης και των ρεκόρ παρόλο που η προπόνηση και η χρονολογική ηλικία τους αυξάνεται).
Πρακτικά άντε να κάνεις καλά ένα παιδί που στα 17 του είναι πανελληνιονίκης η βαλκανιονίκης και στα 22 να παλεύει να πιάσει την επίδοση που είχε στα 17.
 Θα ήταν τυχερός από ψυχοσυναισθηματική πλευρά αν είχε σταματήσει την προπόνησή του γιατί τουλάχιστον θα έχει καλές αθλητικές αναμνήσεις.     

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ!!!!!


Αντιγράφω τώρα με απόλυτο σεβασμό και την προτροπή του συντάκτη του κειμένου 
 ….. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ… 

αλήθεια τι εννοεί, κινδυνεύουν αλλού και από τι;Μάλιστα στην συνέχεια της ανάρτησης αναλαμβάνει το εν λόγω αθλητικό σωματείο και την πατρότητα των αθλητικών ιδεών και αξιών και αφήνει …για όλα τα άλλα αθλητικά σωματεία…. τις αξίες της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου .


Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει με αυτό ο συντάκτης αλλά ειλικρινά δεν μπορώ? 
Περιμένουμε σαν νεοσύστατο αδελφό σωματείο ισότιμο μέλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ επίσημη απάντηση

Ω ρε μπράβο έπαρση
Μπράβο κύριε συντάκτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου