Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Νους υγιής εν σώματι υγιή - Ενημέρωση γονέωνΚάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες που υποστήριζαν ότι «νους υγιής εν σώματι υγιή».
Οι μαθητές και φοιτητές που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο την φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική, καθώς τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
  Οι επιστήμονες σύγκριναν στοιχεία για τη σωματική κατάσταση και το βάρος χιλιάδων μαθητών σε σχέση με τις επιδόσεις τους σε διαγωνίσματα μαθηματικών και γλώσσας.
Διαπίστωσαν ότι όσοι μαθητές είχαν ανώτερη φυσική κατάσταση και κανονικό βάρος, πέτυχαν βαθμούς πάνω από το μέσο όρο. Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά σημείωσαν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ.
Οι ερευνητές φρόντισαν να απομονώσουν άλλους παράγοντες, όπως το εισόδημα των γονιών, το φύλο κ.α.
  Σύμφωνα με τους ερευνητές, επιβεβαιώνεται η συσχέτιση ανάμεσα στη φυσική κατάσταση και τη νοητική υγεία των μαθητών και γενικότερα θα πρέπει να επενδυθεί σοβαρά η αναβάθμιση της σωματικής εκπαίδευσης των μαθητών, ώστε, πέρα από την υγεία, να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους.

  Low Aerobic Fitness and Obesity Are Associated with Lower Standardized Test Scores in Children The Journal of Pediatrics Volume 156, Issue 5 , Pages 711-718.e1, May 2010Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου