ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ


ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με το παρόν σημείωμα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μερικά βασικά θέματα που θα βοηθήσουν στην ομαλή έναρξη της αθλητικής χρονιάς και της ένταξης των παιδιών-αθλητών στις δραστηριότητες του τμήματος, καθώς και δυο λόγια για το σωματείο μας και τον τρόπο λειτουργίας του.

 • Αθλητής/τρια

Αθλητής / αθλήτρια του Προ-αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου θεωρείται κάθε αθλητής που έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ στον Α.Ο.Κ 2015  και ανήκει στην κατηγορία ΠΠ-ΠΚ Β΄( ΣΤ δημοτικού και  Α γυμνασίου)  και του Αγωνιστικού τμήματος όταν ανήκει στις κατηγορίες ΠΠ-ΠΚ Α΄, Π-Κ,  Ε-Ν, Ν.Α-Ν.Γ, Α-Γ ( Β γυμνασίου και μεγαλύτεροι-ες)  και προπονείται με προπονητή του σωματείου.


Κάθε αθλητής ή αθλήτρια πρέπει:


 1. Να σέβεται τους συναθλητές ,τους προπονητές τους αντίπαλους τα μέλη του ΔΣ, τους κριτές και γενικά να φέρετε κόσμια εντός και εκτός των αθλητικών χωρών .
 2. Να συμμετέχει στις προπονήσεις - τουλάχιστον σε ένα ελάχιστο πλήθος απαιτούμενων προπονήσεων μηνιαίως που ορίζεται από τους προπονητές- και να ακούει τις οδηγίες των προπονητών.
 3. Να συμμετέχει στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα για την απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών και για την εκτίμηση της αγωνιστικής του κατάστασης καθώς και την εν γένει βαθμολογία κσι αξιολόγηση του συλλόγου.
 4. Κατά την διάρκεια των  αγώνων που συμμετέχει, να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την ατομική και ομαδική νίκη, πάντοτε  όμως στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεστε».
 5. Να φροντίζει την υγεία του με καλή διατροφή και ύπνο.
 6. Να μην κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.


Πρόθεση του σωματείου, για την διευκόλυνση και φροντίδα των αθλητών του, που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, είναι να προσφέρει μια σειρά παροχών:


1.      Παρακολούθηση Ορθοπαιδικού Ιατρού (λόγω τραυματισμού σε προπόνηση ή σε αγώνα).

2.      Φυσιοθεραπευτή (λόγω τραυματισμού σε προπόνηση ή σε αγώνα).

 1. Εργομετρική αξιολόγηση.
 2. Κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διαμονής και διατροφής στα Π.Π.
 3. Αγωνιστική εμφάνιση και φόρμα.


οι οποίες εξαρτώνται κάθε φορά από την οικονομική ευχέρεια του συλλόγου στην εκάστοτε αθλητική χρονιά.

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια ή αθλούμενος για φυσική κατάσταση  πρέπει να συμπληρώνει το έντυπο της έγγραφής με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και να προσκομίζει ιατρική βεβαίωση ή θεωρημένο το δελτίο αθλητή, πριν ξεκινήσει  τις προπονήσεις.


Σε περίπτωση που είναι καινούργιος  και αφού τακτοποιήσει τα παραπάνω- έντυπο της εγγραφής και ιατρικη βεβαίωση- έχει δικαίωμα  δοκιμαστικών προπονήσεων διάρκειας μιας εβδομάδας. Κατόπιν θα πρέπει να ενημερώσει την γραμματεία αν θα συμμετέχει ή όχι στο πρόγραμμα των προπονήσεων.


Οι προπονήσεις διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και είναι καθημερινές.


Σε περίπτωση αλλαγής ή αναβολής της προπόνησης οι τρόποι επικοινωνίας είναι οι εξής:
1) ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων
2) προφορική ή τηλεφωνική ενημέρωση από τους υπευθύνους των τμημάτων ή από τον προπονητή ή από την γραμματεία
3) επικοινωνία μέσω
mail ή/και ανακοίνωση στο site  η στο  Facebook μας.

Σε περίπτωση που ο αθλητής/τρια απουσιάζει για παραπάνω από τρεις προπονήσεις παρακαλούμε να ενημερώνετε η γραμματεία. • Ο Σύλλογος

Ο Α.Ο.Κ  2015 είναι ένα μη κερδοσκοπικό  ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και  το Δ.Σ. αποτελείται από γονείς αθλητών και αθλητριών, παλιούς αθλητές  και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Είναι όλοι τους εθελοντές  που αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήματα για την εύρρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Πρόθεση του συλλόγου είναι η συμμετοχή των αθλητών μας σε αρκετούς αγώνες για την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας και την απόκτηση αθλητικών εμπειριών.

 Επίσης διοργανώνουμε  εσωτερικούς Αγώνες και συμμετέχουμε σε Διαδημοτικές Ημερίδες Στίβου, καθώς  και  Ομιλίες για άθληση , διατροφή, πρόληψη ατυχημάτων  και διαφόρων  άλλων  θεμάτων με καθηγητές ΤΕΦΑΑ , διατροφολόγους και φυσιοθεραπευτές που είναι εξωτερικοί συνεργάτες του συλλόγου.
Οργανώνονται τακτικές συναντήσεις-ενημερώσεις μεταξύ γονέων, προπονητών, εφόρου του στίβου, όπου σας παρακαλούμε να παρευρίσκεστε.


Σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας, παρακαλούμε να έρθετε εγκαίρως σε επικοινωνία με την γραμματεία.

Παρακαλούμε να συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας στην αίτηση εγγραφής για καλύτερη, γρηγορότερη  και πληρέστερη ενημέρωση.Στοιχεία επικοινωνίας Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ 2015:
Γραμματεία καθημερινές     17:00-19:00  τηλ   6973002275,
e-mail: aok.stivos@yahoo.gr
δικτυακός τόπος :
http://aokerkyra-stivos.blogspot.gr/
Ευχαριστούμε για την συνεργασία.


Καλή Αθλητική Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου